Blogg

10 viktigste grunnene til at bussreiser er mye bedre enn du tror det er

Busser generelt, er en undervurdert måte å reise på i Norge. Noe som er synd fordi de tilbyr et omfattende nettverk av ruter, også til mer landlige områder. Busser forbinder alle de store byene, flyplassene og fergeterminalene, og mange av bussene forbinder med hverandre og med lokale tjenester. Bussreiser er ideell for eventyrere. Det er så mange småbyer med en god historie og nasjonalparker som bare venter på å bli utforsket, og du kommer ikke lett til de fleste av disse med fly. En buss derimot vil ta deg direkte til interessepunktet, og på vei dit kan du sjekke ruten for fremtidig referanse når du trenger å komme tilbake. Så hold opp med å nøle og bestill din neste tur i dag for å se selv hvor fantastiske busser har blitt og hva du har gått glipp av de siste årene.

Her er noen av de beste grunnene til å reise med oss:

Økonomiske grunner

  1. Bussen kommer til å bli billigere fordi vi tilbyr faste priser sammenlignet med drosjer med løpende taxametere. Og også, ingen grunn til å betale for bompenger.
  2. Bussreiser er vanligvis mye billigere enn å reise med fly eller tog. Hvis du reiser i en stor gruppe, tilbyr vi rabatter til studenter, barn, eldre og familier.
  3. Vi tilbyr vann, barneseter, booster sete uten ekstra kostnad.
  4. Mindre forsinkelser er inkludert i prisen, sjåførene våre vil «spore» flyet ditt. Så sjåføren vil vente på deg og din gruppe mennesker.
  5. Du kan enkelt bestille via telefon, så bygg ruten du trenger, og nyt reisen med lavere kostnad.

Fordeler for deg og miljøet

6. Sikkerhet først

Studier viser fortsatt at offentlig transport er tryggere enn å kjøre bil. Ifølge National Safety Council data er det 170 ganger tryggere å kjøre buss enn å kjøre i bil! Som en ekstra bonus kan offentlig transport redusere antall biler på veien, noe som betyr mindre trafikkbelastning og færre sjanser for ulykker.

7. Mindre karbonavtrykk

Sammenlignet med et fly er det enormt, med andre er det ganske stort også. Som 60 personer som reiser i 60 bensinbiler mot en buss.
Visste du at busser slipper ut 80% mindre karbonmonoksid enn gjennomsnittsbilen?

8. Ingen grunn til å ankomme timer på forhånd

Ofte sier folk at hovedårsaken til at de foretrekker å fly er at de kan komme seg til de ønskede destinasjonene mye raskere enn de ville gjort hvis de reiste med buss.

Det er til en viss grad et gyldig poeng. Det avhenger mest av destinasjonen det er snakk om.

9. Pit stopper

En av de beste tingene med å reise med buss er at den stopper under reisen for en kort hvile, slik at du kan strekke deg, få litt frisk luft, bruke et faktisk bad og lade opp batteriene ved å få litt mat og varm kaffe.

10. Ta med deg hobbyen din

Det er ikke noe problem å ta med deg sykler og ski, bussen kan ta deg til langt mer avsidesliggende steder enn et fly eller tog.

Kos deg, og bestill din neste tur her: www.ptno.no

We were late, but the driver waited for us. Very clean and comfortable car, good driving, everything perfect. Thanks!

–Allessandra

The taxi ride was perfect. The driver arrived in time, helped us with the luggage, and dropped us off in Oslo within about 40 minutes at our destination as planned.

–Jan Marten Huizenga

Vi er veldig fornøyd. Med transport opp til Mylla på fredag og henting på Skar, søndag. Takker og bukker.

–Jan Rudi Hansen

Persontransport is a proud partner of Save the Children.

Help children caught in the middle of conflict!